Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

EpiBlog, marec 2017

 

 

 

 

5 nasvetov, kako izbrati učbenik

   
     
Vas zanima, kaj pravijo učitelji po Sloveniji? Zbrali smo mnenja in nasvete in jih povzeli v tem zapisu.    
     

Izbira učbenika je velika in pomembna odločitev, predvsem pa dolgoročna. Ker smo tudi mi s področja, kjer se veliko ukvarjamo z učbeniki, smo zbrali nekaj napotkov na podlagi naših in vaših izkušenj, za katere verjamemo, da so vam lahko v pomoč.

Prvi korak pred izbiro je vsekakor opredelitev, zakaj se odločate za menjavo. Razlogi, ki so vas spodbudili k temu, so namreč lahko raznoliki in s tem lahko kar precej zožite število možnosti. Je vaša potreba po menjavi učbenika posledica spremembe učnega načrta, dotrajanosti in zastarelosti učbenika, želje po spremembi ali česa tretjega?                                                                                   

Kot ste verjetno že opazili, pogosto objavljamo in pošiljamo različne vprašalnike in ankete. Pomembno se nam namreč zdi, da vas vprašamo, kaj pravzaprav potrebujete. Na podlagi vseh do sedaj zbranih odgovorov smo oblikovali nekatere lastnosti dobrega učbenika. Kako torej učitelji v Sloveniji opredelite lastnosti dobrega učbenika?

 
  • Preglednost in sistematičnost
  • sodobne vsebine in privlačne teme
  • ravno prav obsežen, vsebuje naj raznolike in ustrezne naloge
  • barven slikovit in s kvalitetnim slikovnim gradivom
  • dodatna podpora za učitelja.

 

Ko se odločate za spremembo, potrebujeta kar največ informacij in podatkov o različnih gradivih. Ker se vse založbe trudimo kar najbolj in najbolje informirati čim več učiteljev, je za vas najbolj priročno, da preverite, ali ste naročeni na e-novice.  Preko e-novic boste zanesljivo obveščeni o vseh novostih, prenovah in izidih. Gradiva, ki so že izšla, lahko naročite na ogled, za gradiva v pripravi pa se trudimo kar najbolje predstaviti, kakšna bodo.                                                

 

Še en način je udeležba na dogodku. Na dogodkih predstavijo učbenike avtorji, uredniki, učitelji, ki jih uporabljajo predavatelji iz tujine. Preverite naš koledar dogodkov in interaktivni vodnik po dogodkih ter se prijavite na tistega, ki vam najbolj ustreza. Z udeležbo na dogodku se vam ponudi tudi priložnost, da o izkušnjah povprašate vaše kolege. To pa je tudi način, na katerega prisegamo mi.