Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

Das Leben

 

     Imate vprašanje ali komentar? mail 

          

 

Das Leben je nova generacija gradiva za pouk nemščine, ki v eni knjigi združuje vse komponente in tako omogoča fleksibilno rabo, notranjo diferenciacijo in večjo motivacijo.

Privlačen in sodoben videz, ki spominja na najstniške revije, dopolnjuje premišljena struktura in besedišče, ki temelji na Dudnovem seznamu najpogosteje uporabljenih besed. 

Pečat avtorske ekipe pod vodstvom dr. Hermanna Funka in dr. Christine Kuhn zagotavlja, da lahko pričakujete osredotočenost na uporabnike, ki bodo preko aktualnih in življenjskih situacij, ki spodbujajo k uporabi jezika v vsakdanjih okoliščinah, uspešno usvojili jezikovne zakonitosti. 

Zato tudi naslov Das Leben. Die Selbsverständliche Art, Deutsch zu lernen.

 

Prof. Dr. Hermann Funk: »Die Lehrwerksarbeit begann für mich mit der Mitarbeit an Deutsch aktiv in den 80er Jahren. Ich leitete ein Institut, zeitweise eine philologische Fakultät. Inspirationen finde ich in Praktikumsportfolios von Studierenden und bei Unterrichtsbesuchen. Wichtig in Das Leben ist für mich die systematische und implizite Vermittlung von Wortschatz und Grammatik. Forschung und Entwicklung gehören für mich zusammen.«

 
                                                                      
 
 

Vsaka stopnja Das Leben prinaša 16 enot, ki jih sestavlja 6 strani učbenika in 6 strani delovnega  zvezka. Poleg tega vsebuje še štiri dodatne enote Plateau, v katerih so zbrane aktivnosti k najstniški video seriji Nicos Weg, Wörter Spiele Training in Literatur.  Učbenik z delovnim zvezkom dopolnjuje tudi Page Player app.  

Uvodna stran, kjer je predstavljeno ciljno besedišče in strukture, nagovori z avtentičnimi življenjskimi temami in v obliki, ki spominja na revije, z jasno predstavljenimi cilji enote, zbranimi v Hier lernen sie. Besedišče temelji na Dudnovem seznamu najpogosteje uporabljanih besed v nemščini. Vse naloge in aktivnosti so urejene v smiselna zaporedja in postopoma vodijo do ciljne naloge, označene z zastavico. Z nalogami avtomatizacije in fonetike se ves čas sistematično uri in utrjuje tudi fluentnost in izgovarjava.

 

Ste zamudili webinar z naslovom Erlebbare Lernszenarien im DaF-Unterricht, ki ga je 21. 4. 20 22 ob 18.00 izvedla predavateljica Andrea Thierfelder? Vabljeni k ogledu posnetka.

 
 

Das Leben vsebuje izbor sodobnih besedilnih vrst in teme, ki nagovarjajo mladostnike, npr. blogi, vlogi in podcasti. Spodbuja k samostojnemu raziskovanju in učenju, naloge za avtomatizacijo pa pripomorejo k usvajanju jezikovnih zakonitosti. 

S pomočjo PagePlayer-App se lahko naloge po želji razširi, nadgradi, spodbuja interakcijo v razredu ali uporabi za delo v parih, naloge ODER pa omogočajo priložnosti za diferenciacijo in individualizacijo. 
Enote v delovnem zvezku sledijo vsebini in strukturi učbenika in omogočajo samostojno poglabljanje in utrjevanje. V tem delu tudi najdete video karaoke kot pripomoček za samostojno vajo utrjevanja besedišča in struktur, predstavljenih pri pouku. Zaključuje jih sistematičen pregled enote, ki ga sestavlja pregled pomembnih fraz, zbranih v rubriki 1 Mit Sprache handeln, besednih zvez in struktur, zbranih v točki 2 Wörter, Wendungen und Strukturen in fonetičnih zakonitosti v točki 3 Aussprache.

 
    

 

 

 
Na koncu učbenika najdete tudi Modelltest in Grammatik - sistematičen povzetek in pregled slovnice. 
 

Das Leben vsebuje tudi 3 tipe video posnetkov:

  • Nicos Weg, priljubljena najstniška serija je vključena v učbenik Das Leben z dodatnimi nalogami in vajami, ki jih najdete v dodatnih enotah Plateau
  • video k temi poglavja, v katerem je predstavljeno besedišče in jezik enote
  • video karaoke so posnetki, ki nudijo dodatno možnost za vajo govornih zmožnosti v enostavnih dialogih z uporabo besedišča in struktur, predstavljenih v posamezni enoti: 
 
 

Kje in na kakšen način je dostopna spletna podpora?

Učbenik z delovnim zvezkom dopolnjuje brezplačna PagePlayer-App, ki omogoča fleksibilno kombiniranje tiskanega gradiva s spletnimi vsebinami in dodatnimi vajami. PagePlayer-App poleg tega vsebuje tudi vse video in avdio posnetke. Vse digitalne vsebine so tako enostavno dostopne iz vašega telefona, dobesedno na dosegu roke!

Za učitelje je poleg tega na voljo tudi sodobna spletna podpora Unterrichtsmanager Plus, dostopna na www.cornelsen.de. Unterrichtsmanager Plus prinaša učbenik z delovnim zvezkom v elektronski obliki z integriranimi dodatnimi materiali. Zagotovo je nepogrešljiv za uporabo v razredu, koristen pripomoček pa je lahko  tudi v razmerah pouka na daljavo