Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

ENTER THE WIDER WORLD

Učbeniki za angleščino od 6. do 9. razreda

Wider World je nova, že v celoti potrjena učbeniška serija za angleščino od 6. do 9. razreda, ki je plod sodelovanja založbe Pearson in BBC. Poleg bogatega video gradiva prinaša obsežnejša besedila, zahtevnejše besedišče, sodobno interaktivno podporo in oblico zanimivih tem in sodobnih prijemov, kot so npr. kritično mišljenje in druge veščine 21. stoletja, pa tudi sistematično in vodeno razvijanje pisanja ter obilo nalog za utrjevanje. Vse to je urejeno v sistematično in pregledno strukturo. Učbenik dopolnjuje tudi barvni delovni zvezek. 

DOGOVORITE SE ZA PREDSTAVITEV

                               

 

VSEBINA

Wider World bo zagotovo pritegnil vse, ki iščete sodoben učbenik z dovolj zahtevnim besediščem in interaktivno podporo. Kaj torej prinaša? 

 

VIDEO POSNETKI

Avtentična, interaktivna, zanesljiva so besede, ki kar se da popolno opišejo Wider World učbeniško serijo. Tri vrste video posnetkov, ki so nastali v sodelovanju med založbo Pearson in televizijsko hišo BBC prinašajo znotraj vsakega poglavja avtentično, resnično, a hkrati tudi prilagojeno vsebino, ki bo navdušila vsakega najstnika. Tudi vključene tematike in vsebine niso le statične, ampak ponujajo številne možnosti za interaktivne in produktivne aktivnosti, ki bodo v kombinaciji s številnimi vajami v stilu testov zagotovile kar se da uspešne rezultate

Prednosti Wider Worlda pa niso namenjene le učencem, temveč tudi učiteljem. S svojo posebej zasnovano strukturo, ki temelji na principu 1 stran je 1 učna ura, učbenik Wider World omogoča učiteljem, da skrajšajo čas, ki je namenjen pripravam, brez poslabšanja kakovosti učne ure. 

 

 

Katere komponente zajema?

  • Wider World učbenik,
  • Wider World barvni delovni zvezek, 
  • Wider World e-učbenik, 
  • Wider World učiteljev priročnik z dodatnimi fotokopirnimi predlogami (na voljo tudi v e-obliki),
  • letne in dnevne priprave v slovenščini,
  • Active Teach interaktivno gradivo,
  • My English Lab z dodatnimi nalogami in vsebinami za utrjevanje znanja (Extra Online Homework). 

 

MY ENGLISH LAB ZA UČITELJE zajema e-učbenik, interaktiven delovni zvezek, e-priročnik za učitelja z dodatnimi materiali (fotokopirne predloge v PDF in MS Word obliki, testi za vsako tematsko poglavje ali modul, 'placement' testi, slušni posnetki za dodatne teste, ter poenostavljene oblike testov in druge dodatne fotokopirne predloge), Active Teach software za prenos, e-redovalnico povezano s komponento za učence Extra Online Homework. 

MY ENGLISH LAB ZA UČENCE zajema dostop do dodatnih nalog slušnega razumevanja na podlagi BBC Vox Pops videov iz učbenika, vse video posnetke iz učbenika, vse slušne posnetke ter dostop do Extra Online Homework z interaktivnimi nalogami. 

TEACHER'S RESOURCES zajema Assessment Package s 542 različnimi fotokopinimi predlogami, ki zajemajo različne oblike preverjanj, Grammar Presentations v obliki PowerPoint predstavitve, smernice za poučevanje z Wider World online, snemljive avdio in video posnetke, ter dodatne fotokopirne naloge, ki sovpadajo s oisameznimi poglavji. 

ACTIVE TEACH je Pearsonovo interaktivno gradivo ali software. Komponenta zajema celoten učbenik in delovni zvezek z rešitvami, že vgrajene video in avdio posnetke, ter številne popestritve učnega procesa kot so kvizi, igre in uganke.  Zaradi svoje inovativne zasnove ga lahko uporabljamo tako v učilnici s kobinacijo z belo tablo, kot tudi za poučevanje na daljavo - kompatibilen je namreč s številnimi spletnimi platformami kot so Zoom, Skype, MS Teams, Jitsi, ... 


Sistematična struktura vsakega poglavja, ki je razdeljena na posamezne jezikovne spretnosti, vključuje:

Ob koncu učbenika so dodatni tematski sklopi Grammar Time s povzetkom slovnice, Student Activities, Exam Time z nalogami izpitnega tipa in CLIL. Komplet dopolnjuje tudi Active Teach, nova generacija interaktivne podpore za uporabo v razredu, kjer boste našli celoten učbenik in delovni zvezek z rešitvami in zvočnimi ter video posnetki, poleg tega pa tudi dodatne delovne liste in fotokopirne predloge. 

 


Vse stopnje in komponente so že izšle in ste si jih lahko ogledali na delavnicah, ki so potekale v prvi polovici februarja. Vsem, ki se delavnic niste mogli udeležiti, lahko povemo, da je bilo zanimivo in uporabno - Conrad Kellett je namreč predstavil aktivnosti in ideje za diferenciacijo, smiselno rabo interaktivne podpore in vajo slovničnih struktur na zanimiv način, ki ga nihče - niti učenci, ne bi povezal s slovnico. :) 
Pri eni izmed njih je bila uporabljena ilustracija RESOURCE 17, dostopna v zbirki fotokopirnih predlog Teacher's Resources ali na interaktivnem gradivu Active Teach - oboje Wider World 3, ki je tudi sprožila idejo za nagradno vprašanje!  

Nagradna igra je potekla. Med vsemi sodelujočimi, ki so na vprašanje odgovorili pravilno, smo izžrebali 3 prejemnice izvoda Teacher's Resources. Nagrajenke so Ana Markelj Karlič (Novo Mesto), Mojca Hojski (Brestanica) in Bernarda Zavrl (Tržič).