Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

ON SCREEN

 
 

 

   

Spoznajte najpopularnejše srednješolske učbenike pri nas!

Za poklicne, poklicno-tehniške, srednje strokovne in gimnazijske programe!

 

Potrjeni učbeniki Virginie Evans, On Screen, so že v prvem letu navdušili številne uporabnike in ostajajo najbolj priljubljeni srednješolski učbeniki za angleščino v Sloveniji, saj se vsako leto znova izkažejo kot odlična podlaga za pripravo na maturo, zadovoljni uporabniki pa poudarjajo še prednost sistematične zasnove slovnice in besedišča. Pri tem pa ne gre pozabiti še na odlično zastavljen Writing Book, ki v značilnem stilu Virginie Evans spodbuja razvoj pisnega sporočanja po metodičnih in stopenjsko orientiranih korakih. 

                            

                           


Učbeniki so obsežni, predvsem pa jih odlikuje celosten pristop k obravnavi besedišča, značilen za vse učbenike Virginie Evans. Poleg tega nudijo tudi izdatno podporo in obilico dodatnega materiala, s katerim bo delo z učbeniki On Screen olajšano – ter vam s tem omogočijo, da se posvetite tistemu, zaradi česar ste profesorji nepogrešljivi.  Vsako stopnjo odlikuje 8 tematskih modulov, ki se posvečajo razvoju produktivnih in receptivnih zmožnosti, slovnice in besedišča, hkrati pa veliko pozornosti namenjajo tudi nejezikovnim prvinam. Prepričajte se sami in prelistajte vzorčne strani s klikom na naslovnice spodaj.


PRELISTAJTE VZORČNE STANI

 

On Screen 2

Angleščina kot 1. tuji jezik za 1., 2. in 3. letnik poklicnih programov.

Vzorčne strani

On Screen 3

Angleščina kot 1. tuji jezik za PTI programe ter 1. in 2. letnik tehniških strokovnih šol.

Vzorčne strani

On Screen B1+

Angleščina od 1. do 4. letnika srednjega tehniškega oz. strokovnega izobraževanja.

Vzorčne strani

On Screen B2

Angleščina za 1. - 4. letnik srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja & za 1. in 2. letnik gimnazije.

Vzorčne strani

On Screen B2+

Angleščina za 3. in 4. letnik gimnazijskih programov..

Vzorčne strani

On Screen C1

Priporočamo: odlična priprava za višji nivo mature!

Vzorčne strani

 

Na začetku vsakega modula stojijo jasno zastavljeni cilji katerim sledi 8 podpoglavij, Progress Check za formativno spremljanje napredka ter razdelka Skills Practice, ki se znotraj tematike modula bolj podrobno posvečata utrjevanju produktivnih in receptivnih zmožnosti. Na vsaki strani učbenika se poleg kvalitetnega slikovnega gradiva, razgibanih tekstov in sistematično zastavljenih nalog, pojavljajo popestritveni elementi kot so THINK!, ki skrbi za razvoj kritičnega mišljenja in motivacije, saj gradi na principu personalizirane vsebine, ICT za uporabo informacijsko-komunikacijske tehnnologije in spodbujanje avtonomnosti, ter številne priložnosti za delo v paru ali skupini

Za utrjevanje medkulturne ozaveščenosti v vsakem posameznem modulu poskrbi poglavje Across Cultures, ki prinaša različne kulturne vsebine celotnega sveta in ne zgolj angleško govorečih dežel, dijake pa seznani z različnimi tradicijami in običaji. Istočasno prinašajo učbeniki On Screen tudi obilo priložnosti za medpredmetne povezave z naravoslovnimi in družboslovnimi predmeti, priložnostne vsebine pa so zajete v poglavju CLIL

 


FLEKSIBILNA POTRDITEV

Serijo On Screen odlikuje tudi najfleksibilnejša potrditev pri nas, saj zaradi svojega skrbno izbranega nabora vsebine omogočajo veliko prilagajanja potrebam dijakov, profesorji pa imajo več svobodbe pri izbiri prave težavnostne stopnje za posamezne razrede. Kateri nivo pa najbolj ustreza vam? Preverite v spodnji tabeli. 

Kaj pa višji nivo mature? Ker se standardi znanja na tem področju skoraj vsako leto stopnjujejo in s tem predstavljajo velik izziv pri doseganju najboljših rezultatov, priporočamo za ta namen pripravo z učbenikom On Screen C1. Učbenik prinaša obilico dodatnega besedišča in slovničnih vaj na višji ravni, ki sovpadajo z zahtevami višjega nivoja mature. 


VSEBINA UČBENIKA

Vsaka učbeniška stopnja prinaša modularno sestavo z osmimi tematskimi moduli in šestimi lekcijami katerim nato sledita rubriki Language Focus in Progress Check. Vsak modul se začne z uvodno stranjo, ki ponuja obilico slikovnega gradiva in jasno zastavljene cilje. Uvodni strani sledi poglavje Vocabulary, kjer lahko dijaki vadijo in utrjujejo besedišče z različnimi tipi nalog, te pa upoštevajo tudi besedotvorne principe, kolokacije in frazne glagole.

Rubrika Grammar zajema sistematično predstavljeno slovnico, opremljeno z zadostno količino raznolikih vaj za utrjevanje (različne ravni Bloomove taksonomije). Temu sledita odlomka Listening Tasks in Speaking Practice, ki še prav posebej prinaša komponento Pronunication/Intonation. Na koncu vsakega modula stoji še podpoglavje Writing, ki sistematično in postopno razvija sposobnosti pisnega sporočanja. 

Language Knowledge Sections v vsakem modulu zagotavljajo dodatne vaje za utrjevanje znanja: open cloze texts, multiple choice cloze texts, word formation, itd. Modul nato zaključujeta rubriki Language Focus, ki povzame vse jezikovne vsebine modula in Progress Check, ki spodbuja samoevalvacijo in povzema elemente formativnega spremljanja napredka. 

Na koncu učbenika stoji še Grammar Reference, ki vsebuje pregled slovnice čez celoten učbenik s podrobno razlago, Curriculum/Culture Spot, ki omogoča medpredmetne in medkulture povezave in seveda Writing Bank, kjer so zbrani primeri pisnih sestavkov s koristnimi napotki, razlago in vajami. 

 


KOMPONENTE

 

KATERE UČBENIŠKE KOMPONENTE PONUJA ON SCREEN?

  • On Screen učbenik (z interaktivno verzijo ieBook),
  • On Screen delovni zvezek s slovničnim dodatkom (in interaktivno komponento DigiBook),
  • učiteljev priročnik,
  • priprave v slovenščini (za stopnje B1+, B2, B2+),
  • Teacher's Resources Pack, ki zajema dodatne fotokopirne predloge in že pripravljena preverjanja znanj,
  • interaktivno gradivo za profesorje IWBS (za prezentacijo gradiva v razredu),
  • Writing Book (s CEFR nivoji B1+, B2, B2+).

 

KAJ ZAJEMA INTERAKTIVNO GRADIVO IWBS (Interactive Whiteboard Software) ZA PROFESORJE?

Interaktivno gradivo zajema celoten učbenik in delovni zvezek s slovničnim dodatkom v interaktivni obliki, vse avdio in video posnetke. Slednje se lahko predvaja z ali brez angleških podnapisov, njihova avtentična vsebina pa se na posamezen tematski modul povprečno pojavi kar šestkrat. Vse naloge interaktivnega gradiva imajo možnost prikaza rešitev - ena po ena ali vse naenkrat - za lažje preverjanje med poukom. Gradivu so dodane še razne popestritve učnega procesa: e-knjiga ter interaktivne igre in kvizi, ki se vsebinsko navezujejo na tematske module iz učbenika in lahko služijo kot odličen način za preverjanje usvojenega znanja na področju slovnice in besedišča.

Prikladna orodna vrstica omogoča, da lahko znotraj progama tudi rišemo, pišemo in označujemo, prekrijemo dele zaslona ali jih povečamo, gumb za belo tablo pa aktivira prazno stran, ki je kot nalašč za dodatno razlago ali pojasnila.  Program za uporabo ne potrebuje internetne povezave, lahko pa do spleta po želji vseeno dostopamo s klikom na poseben gumb znotraj orodne vrstice. 

                            

Ob odločitvi za uporabo gradiv On Screen, prejmejo profesorji brezplačne učiteljske komplete!

 

 

KAJ O SERIJI MENIJO UPORABNIKI?

 

Na temo učbeniške serije On Screen smo v okviru #EPIdogodkov izvedli že kar nekaj delavnic, predstavitev in spletnih predavanj, na katerih so nastopili učitelji uporabniki ter ELT predstavniki založbe Express Publishing. Vljudno vabljeni k ogledu posnetkov s klikom na slike spodaj.

 

     

 

The Best of the Two Worlds |  How well are high school teachers able to cope with hybrid teaching? Teaching has evolved and it can and should give both, teachers and students, the opportunity to use the best of the two worlds, in class lecturing supported by individualised virtual learning tasks. It is possible to teach in class and use techniques in the virtual classroom without assigning too heavy workloads to students and without burning out as a teacher.

Developing Effective Reading Skills at Secondary Levels |  In this session we will discuss reading skills and how they can be developed effectively in the ELT classroom at secondary levels. Our aim is to encourage learners to engage with reading, in order to help them develop into confident and independent readers. In order to achieve this, we need to think about certain habits, strategies and mindsets that our learners must adopt in order to decode texts and respond to them. The speaker will highlight the key methods that can be employed to achieve these aims.

All about On Screen 3 |  Na webinarju smo si pogledali značilnosti serije On Screen, ki smo jo s potrditvijo učbenikov On Screen 2 in 3 s koncem šolskega leta 2021/22 razširili še med poklicne in poklicno-tehniške programe. Profesorica angleščine in zvesta uporabnica serije On Screen, Bojana Urbanc, pa je z nami podelila svojo uporabniško izkušnjo in podrobneje predstavila prav On Screen 3 ter njegove komponente.  

 


ON SCREEN NA #EPIPODCASTU

Pridružite se nam na #EPIpodcastu in prisluhnite webinarjem v novi preobleki. Želite biti na tekočem z zadnjimi trendi poučevanja angleščine? Vas zanimajo novosti? Izkušnje uporabnikov z našimi gradivi? Prisluhnite učiteljem uporabnikom in strokovnjakom z ELT področja!

 

The speaker will begin by examining the terms ‘specificity’ and ‘soft skills’ and their role in ESP teaching. A clear distinction will be made between hard and soft skills and how they contribute to professional success. The session will then focus on introducing practical methodologies and techniques into the ESP classroom in order to help learners to develop specific communicative and soft skills simultaneously. Special attention will also be paid to the implementation of these strategies, which include scaffolding techniques, use of authentic and specific materials (including both digital and print) in addition to the integration and use of functional language and topic specific vocabulary.

 


INDIVIDUALNE PREDSTAVITVE GRADIVA

Vas o seriji zanima več ali pa morda zgolj iščete dodatne informacije? Vljudno vabljeni na individualne predstavitve, kjer bomo odgovorili na vsa morebitna vprašanja. Prijavite se lahko le z nekaj kliki preko spodnjega obrazca:

 

KONTAKTNE INFORMACIJE

Telefon: 01 3069 842

E-naslov: barbara.glavnik@dzs.si