Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

PRIMA PLUS

    Imate vprašanje ali komentar? mail 

Prima Plus prinaša sodoben in svež didaktičen pristop, značilen za vsa gradiva založbe Cornelsen. Ena izmed ključnih prepoznavnih tehnik je Flüssigkeitstraining. Kaj je Flüssigkeitstraining in zakaj je to primerno prav za izbirni predmet?

Nove jezikovne strukture so vedno predstavljene v smiselni komunikacijski situaciji, v naslednjem koraku sledi razlaga in nato dovolj vaj, kjer se strukturo uporabi. Naloge imajo igriv zančaj, s čimer pripomorejo k avtomatizaciji. Na takšen način lahko učenke in učenci že zgodaj na smiseln način v komunikaciji začnejo uporabljati tudi strukture, ki jih sicer še ne poznajo, vendar pa razumenjo, kaj lahko s tem povedo.

Gre za pristop, ki ga poosebljata Christina Kuhn in Hermann Funk iz Friedrich-Schiller-Universität Jena in je tudi zaščitni znak priljubljenih kompletov studio 21, ki je eden izmed najbolj razširjenih učbenikov tudi v Sloveniji! Oba avtorja imata poleg akademskih tudi dolgoletne izkušnje s poučevanjem.

Prima Plus je potrjen učbenik za nemščino kot izbirni predmet v 7., 8. in 9. razredu. Zaradi večjega zanimanja za višje stopnje smo v ponudbo dodali tudi PrimoPlus A2.2, saj je raven znanja v zadnjem triletju lahko v primeru več let učenja višja. 

Prima Plus v ospredje postavlja produktivne zmožnosti, kar je kot naročeno prav za izbirni predmet in drugi tuji jezik! Primeren je tudi obseg, saj z 80 strani za eno šolsko leto dopušča čas tudi za različne dodatne aktivnosti ali projekte. Učbenik dopolnjujejo predlogi za različne projekte ali za izdelavo plakata v nekaterih enotah, samostojno ali v skupinah, kar lahko pomaga pri motivaciji, spodbuja ustvarjalnost, komunikacijo, medsebojno sodelovanje in razvija zmožnost iskanja informacij. V Primi Plus tudi ne boste našli veliko slovničnih vaj, vaši učenci pa bodo hitro dobili občutek, da znajo komunicirati v ciljnem jeziku – in občutek jih ne bo varal, saj si bodo zapomnili in avtomatizirali pogoste kombinacije besed in izraze, saj so naloge so bolj kot v utrjevanje slovnice usmerjene v razvijanje fluidnosti v ciljnem jeziku, z razumevanjem, takojšnjo uporabo in avtomatizacijo.

Poleg tega boste našli v Primi Plus tudi ostale sodobne pristope, ki so vse bolj pomembni – samoocenjevanje, ki ga lahko uporabite v podporo formativnemu spremljanju, učenje učenja, diferenciacija in individualizacija. Vsako poglavje se začne s pregledom učnih ciljev Das lernst du in zaključi z rubriko Das kannst du, kjer lahko učenci preverijo, kaj so se naučili. 

 
                   
 

Učenci bodo novo besedišče spoznali v avtentičnih situacijah, poseben poudarek je na posredovanju besedišča v kontekstu, zlasti v obliki dialoga, ki mu sledijo naloge za utrjevanje in aktivno rabo jezika. Aktivna raba jezika poteka tudi skozi igro vlog, kjer učenci uporabijo jezik v novih situacijah. Nove strukture so predstavljene v kontekstu, gradivo učence spodbuja, da sami izluščijo pravilo, pri čemer so jim ves čas v pomoč kvadratki Denk nach. Vsako poglavje pa se zaključi tudi s sistematičnim pregledom slovnice. 

V učbeniku so ves čas prisotne tudi vaje fonetike in vaje za intonacijo, ki so sistematično vključene v poglavja na način, da jih učenke in učenci vadijo hkrati z besediščem ali utrjevanjem struktur.

Učbenik dopolnjuje tudi barven delovni zvezek, v katerem je poleg dodatnih vaj v vsakem poglavju tudi slovarček, ki si ga učenci sami dopolnijo s prevodom. Poleg tega se vsako poglavja zaključi z rubriko Was kann ich jetz?, v kateri sami ovrednotijo usvojeno znanje. 

Potrjen učbenik dopolnjujejo tudi avtentični avdio in video posnetki, priročnih za učitelja, zbirka testov in dodatni delovni listi in interaktivne vaje. 

Za učbeniški komplet Prima Plus je na voljo tudi sodobna spletna podpora, ki prinaša: 

  • letno in dnevne priprave, 
  • e-učbenik za projekcijo, 
  • avtentične avdio posnetke z naravnimi govorci, 
  • video posnetke, pri katerih so sodelovali najstniki iz Berlina, 
  • dodatne delovne liste in
  • interaktivne vaje.
 

Oglejte si primer video posnetka: