Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

Sociologija

SOCIOLOGIJA – brez poznavanja družbe, ni družbe!

Učbeniki za srednje šole

Dobrodošli na naši spletni strani, kjer vam predstavljamo učbenike za sociologijo, ki so namenjeni poučevanju sociologije v gimnazijah ter srednje strokovnih in poklicno-tehniških šolah. Učbeniki so prilagojeni učnim načrtom in potrebam dijakov ter profesorjev. Z raznolikimi vsebinami, različnimi pristopi in sodobnimi pedagoškimi metodami želimo omogočiti kakovostno učenje in razumevanje kompleksnih socioloških konceptov.

UVOD V SOCIOLOGIJO - prenova 2024

Učbenik za sociologijo v gimnazijskem izobraževanju

uvod v sociologijo

ISBN 9789610210979
Cena: 19,90 EUR

Prelistajte strani

Posodobljen učbenik Uvod v sociologijo (prva izdaja 2011), je temeljni vir znanja o osnovnih socioloških teorijah, konceptih in metodah. Prežet je z najnovejšimi spoznanji in primeri iz prakse ter ponuja jasno strukturirano in razumljivo gradivo za dijake srednjih šol. Avtorji, priznani strokovnjaki na področju sociologije, so poskrbeli za celovito prenovo učbenika, ki je prilagojen sodobnim potrebam in trendom v družbi.

Koncept učbenika, ki je še vedno usklajen z učnim načrtom, se tudi v prenovljeni izdaji ne bo bistveno spremenil.

V času od nastajanja učbenika se je marsikaj spremenilo v družbi. Vzpon družbenih omrežij, pojav umetne inteligence za široko uporabo, migrantske krize, epidemija covida ipd. so pred sociologe prinesli nove izzive. V starem učbeniku so se avtorji oprli na podatke raziskav, izvedenih do leta 2008, v posodobljenega pa bomo vključili tudi najnovejše dostopne raziskave in ugotavljali, kaj se je spremenilo. Tako ne gre le za posodobitev podatkov, pač pa tudi za nova spoznanja, ki jih ti prinašajo. Spremenjenega ali dodanega bo kar nekaj teksta, več kot polovica tabel in grafov, dovolj, da bralce spodbudi k razmišljanju o aktualnih družbenih spremembah.

Izjemna preglednost in slogovna enotnost posameznih poglavij ter celostna grafična podoba so glavne odlike novega učbenika.

Tako posodobljen učbenik bo uspešno posredoval osnovna znanja o sociologiji še nekaj let.

SOCIOLOGIJA

Učbenik za sociologijo v 4. letniku gimnazijskega izobraževanja

sociologija

ISBN 9789610201113
Cena: 18,50 EUR

Prelistajte strani

Učbenik Sociologija je zasnovan z namenom, da dijakom ponudi vpogled v kompleksnost družbenih struktur, procesov in pojavov. Z izčrpnim pregledom ključnih tematik in teoretičnih pristopov avtorici omogočata dijakom celostno razumevanje sodobne družbe. Učbenik je bogat s primeri iz vsakdanjega življenja, ki dijakom olajšajo povezovanje teorije z realnimi situacijami in izkušnjami.

poker velja

TEME IZ SOCIOLOGIJE

Učbenik za srednje strokovne in poklicno tehniške šole

sociologija

ISBN 9789610202998
Cena: 19,90 EUR

Prelistajte strani

Učbenik Teme iz sociologije je namenjen poglabljanju v izbrana področja sociološkega raziskovanja. Z osredotočenostjo na specifične teme in problematike avtorica spodbuja dijake k kritičnemu razmišljanju in analizi kompleksnih družbenih pojavov. Učbenik omogoča dijakom širše razumevanje in raziskovanje izbranih tem.

 

Vsak učbenik je skrbno zasnovan z namenom, da podpre profesorje in dijake pri učenju sociologije ter spodbudi razumevanje družbenih pojavov in procesov. Učbenike so napisali izkušeni avtorji ob pomoči priznanih recenzentov. Osnovno vodilo avtorjev pri pisanju učbenikov je doseči dobro poznavanje in razumevanje najpomembnejših vzrokov in okoliščin v družbi.

Ne glede na to, ali ste profesor, dijak ali starš, vas vabimo, da odkrijete bogatstvo znanja in vpogledov, ki jih ponujajo naši učbeniki za sociologijo. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri učbenika, ki najbolje ustreza vašim potrebam.


VAS ZANIMA VEČ?

Za predstavitev na šoli, ogled gradiv in informacije nas pokličite po telefonu na številko 01/30 69 823 ali nam pišite na e-naslov alenka.korenjak@dzs.si.