Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

WEITBLICK

 

     Imate vprašanje ali komentar? mail 

          
 
                                                                      
 
 
 

Sodobno gradivo odlikuje fleksibilen in dinamičen pristop, z intuitivno integrirano digitalno podporo. Učbenik prinaša raznolike teme iz vsakdanjega življenja, izobraževanja in dela z vpogledom v kulturo nemško govorečih dežel, tudi z avtentičnimi besedili o relevantnih aktualnih temah. Vaje so ciljno usmerjene v aktivno rabo jezika in razvijanje produktivne zmožnosti s sistematičnim usvajanjem besedišča s poudarkom na spoznavanju tipičnih besednih zvez. V učbenik je sistematično vključena tudi fonetika. 

Sistematična, vendar fleksibilna in modularna struktura prinaša vaje in utrjevanje vseh jezikovnih zmožnosti in hkrati omogoča prostor za individualizacijo ter veliko priložnosti za diferenciacijo, vse pomembne strukture so namreč na začetku enote, drug del vsake enote pa je namenjen poglabljanju in utrjevanju in ga lahko prilagajate, tudi z uporabo aplikacije. V tem delu je namreč veliko nalog, ki spodbujajo sodelovanje med dijaki, iskanje informacij in formuliranje mnenj in stališč, vse to z že znanim besediščem in strukturami iz prvega dela enote, s čimer je veliko priložnosti za prilagajanje - glede na vsebino ali zahtevnostno stopnjo. 

Vsako poglavje ima jasno opredeljene cilje in se zaključi s povzetkom Auf einen Blick. Naloge Stretegietraining in Das Lernen lernen so sistematično vključene v prav vsako poglavje. V delovnem zvezku, ki je barven, sta v vsako poglavje vključene tudi po dve strani Prüfungstraining. Učbenik z delovnim zvezkom zaključi sistematičen pregled in povzetek slovnice. 

 
Claudia Böschel - DaF/DaZ-Dozentin, Fortbildnerin und Referentin: Dass es sprachlich komplexer wird und man mehr ins Reden kommt, macht für mich die Mittelstufe so spannend. Man kann tiefer in Themen einsteigen, diskutieren, Grammatikphänomene beleuchten. Die Idee von Weitblick, neue digitale Möglichkeiten für eine ganzheitliche Binnendifferenzierung zu nutzen, hat mich begeistert und dazu moviert, als Autorin mitzuwirken.Weitblick bietet unglaublich viele Alternativen, aus denen die Lehrkraft das Passende für ihre Lerngruppe auswählen kann. Das war beim Schreiben schwierig, zahlt sich aber im Unterricht aus.“