Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

Zgodovina za gimnazije

ZGODOVINA – TEMELJ ZA RAZUMEVANJE PRIHODNOSTI

V novo šolsko leto z najnovejšim učbenikom za gimnazije ZGODOVINA 1 in 2

Učbenik so napisali izkušeni avtorji ob pomoči priznanih recenzentov. Pri pisanju smo upoštevali najnovejša dognanja pedagoške in didaktične stroke. S slikovitimi opisi velikih zgodovinskih prelomnic smo skušali dijakom približati antično občutje sveta, na podlagi katerega bodo lažje razumeli najpomembnejše vzroke in okoliščine rojstev in padcev imperijev.

Nova izdaja učbenika bo zagotovo v veliko pomoč in podporo učiteljem, hkrati pa bo dijake razbremenila učenja presežnih informacij. Ob branju in usvajanju besedila bodo dijaki pridobili čut za panoramski vpogled v zgodovinska obdobja, kar je tudi glavni namen gradiva.

Izjemna preglednost, celostna grafična podoba in jasni zemljevidi odlikujejo zgodovinsko povest obdobij prazgodovine in antike.

zgodovina1

ISBN: 9789610210856
Cena: 20,90 EUR

Prelistajte strani

Učbenik Zgodovina 1 napoveduje novo generacijo učbenikov za zgodovino v gimnazijah. Z narativnim pristopom in kronološko urejeno pripovedjo nas v razumljivem jeziku vodi od prazgodovinskih skupnosti do antike ter pri tem uvaja v mišljenje zgodovinopisja kot nepogrešljive panoge za razumevanje kompleksne realnosti sodobnega sveta.

Kot je značilno za vsa gradiva Izobraževalnega založništva DZS tudi učbenik Zgodovina 1 poleg pregledne in sistematične strukture odlikuje bogato slikovno gradivo. Največja vizualna in didaktična pridobitev tega učbenika so na novo izrisani zemljevidi. Učbenik prinaša tudi pregled antične zgodovine na območju današnje Slovenije, ki je tokrat predstavljeno enakovredno poglavjem o svetovni zgodovini. Območje današnje Slovenije je namreč predstavljeno kot ozemlje s kontinuirano poselitvijo brez vrzeli, kar omogoča lažje razumevanje kasnejšega kulturnega in gospodarskega razvoja. Vključeni so tudi podatki najnovejših arheoloških izkopov in slikovno gradivo z domačih arhivov.

Učbenik Zgodovina 2 je naslednji v nizu nove generacije učbenikov za zgodovino v gimnazijah. Zgoščen in kronološko urejen pregled nas v razumljivem jeziku vodi od propada rimskega imperija do konca 18. stoletja in tako pripomore k razumevanju kompleksnih geopolitičnih odnosov.

Pregledna in kronološko urejena struktura pripomore k lažjemu razumevanju zgodovinskega obdobja, v katerem smo priča razvoju in spremembam družbe od zgodnjega srednjega veka vse do pričetka industrializacije v Angliji. Vsebine vezane na območje današnje Slovenije pa ne prinašajo zgolj slikovitih opisov stanja v mestih in na podeželju, ampak tudi poudarek na ustrezni rabi pojmov kot sta slovensko in narod. Poleg jasne in pregledne strukture, ki je značilna za vsa gradiva Izobraževalnega založništva DZS, prinaša nov učbenik tudi kritični vidik evropske kolonialne politike in negativnih posledic geografskih odkritij za prebivalce takratne Amerike.

zgodovina2

ISBN: 9789610211075
Cena: 21,90 EUR

Prelistajte strani
Prijavite se na predstavitev

AVTORSKA EKIPA ZGODOVINA 1 in 2

Robert Jernejčič - avtor učbenikov, priročnikov za maturo in znanstvenih člankov na področju zgodovine in profesor zgodovine na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani.

Dr. Tadeja Dermastja - profesorica zgodovine na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana.

Matija Mitja Štih - profesor zgodovine na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani.

Miha Pohar - profesor zgodovine na Gimnaziji Poljane Ljubljana.

Petra Lajlar - profesorica zgodovine na Gimnaziji Celje - Center.

RECENZENTI

ZGODOVINA 1

Dr. Irena Lazar - dekanja in redna profesorica na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem, znanstvena svetnica in muzejska svetnica. Avtorica številnih znanstvenih publikacij in književnih del.

Boštjan Šeruga - ravnatelj Gimnazije Ptuj in profesor zgodovine.

ZGODOVINA 2

dr. Ana Jenko Kovačič - asistenka na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Oddelek za zgodovino) in profesorica na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici.

Miha Osredkar - profesor zgodovine na Gimnaziji Poljane Ljubljana.

 

NAROČITE OGLEDNI IZVOD

VZORČNE STRANI

ZGODOVINA 1

vzorcna1

ZGODOVINA 2

vzorcna2

Odlomki iz zgodovinskih virov in literature, slikovno gradivo, sheme in zemljevidi omogočajo razbiranje dejstev in dokazov, oblikovanje sklepov, razlag, argumentov, interpretacij … multiperspektivni viri pa razvijanje spretnosti kritičnega mišljenja. Učbenik odlikuje pravo razmerje med besedilom, zgodovinskimi viri, zemljevidi in slikovnim gradivom.

Zakaj izbrati nove učbenike Zgodovina založbe DZS?

  • Upoštevali smo najnovejše izsledke iz obdobja antike na Slovenskem, egipčanske civilizacije in mezopotamskih kultur
  • Priznani avtorji
  • Jasno in razumljivo besedilo ter sistematična zgradba
  • Nazorni shematski prikazi in zemljevidi
  • Časovni trak
  • Delo s skrbno izbranimi viri, ki sledijo razlagi
  • Kratke in jedrnate razlage
  • Rubrika ponovi in razmisli
aleksander_veliki

VAS ZANIMA VEČ?

Za predstavitev na šoli, ogled gradiv in informacije nas pokličite po telefonu na številko 01/30 69 823 ali nam pišite na e-naslov alenka.korenjak@dzs.si.