Kontaktirajte nas

Če imate kakršnokoli vprašanje, nam ga lahko posredujete preko spodnjega obrazca.


Vprašanje poslano.
?

Želite brezplačen promo dostop?

Sporočite nam, za katere predmete in razrede in brezplačen promo dostop vam bomo uredili v najkrajšem možnem času.

Zanima me predstavitev spletne podpore

Podatki poslani.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za spremljanje statistike obiska. Izberite opcijo »Nadaljuj« ali pa na tej povezavi izklopite njihovo uporabo.
Nadaljuj

SLOVENŠČINA JE OD VSEH – BESEDE 1-5

DO ODLIČNOSTI S PRENOVLJENIMI GRADIVI BESEDE 1−5

S ponosom predstavljamo prenovljeni učni gradivi učbenik in delovni zvezek Besede 1, ki sta pripravljeni na sveže dogodivščine v šolskem letu 2022/23.  

Za vas aktivno nadaljujemo prenovo vertikale Besede 1–5, v naslednjih letih tako lahko pričakujete celotno zbirko gradiv. Komplet gradiv za 2. letnik je že opremljen z novo naslovnico, izid pričakujemo v mesecu marcu. Vertikala učbenikov in delovnih zvezkov za jezik Besede 1–5 je namenjena dijakom srednje poklicnih in poklicno-tehniških šol.

 

ISBN: 9789610210641

Cena: 17,90 EUR

VZORČNE STRANI

ISBN: 9789610210658

Cena: 14,90 EUR

VZORČNE STRANI

ISBN: 9789610210894

Cena: 18,90 EUR

VZORČNE STRANI

ISBN: 9789610210900

Cena: 14,90 EUR

VZORČNE STRANI

BESEDE 3

ISBN: 9789610211211

Cena: 18,90 EUR

VZORČNE STRANI

ISBN: 9789610211228

Cena: 15,50 EUR

PRIJAVA NA PREDSTAVITEV
NAROČITE OGLEDNI IZVOD

 

Prenovljeni učbenik še učinkoviteje kot njegova prejšnja različica omogoča doseganje funkcionalnih in izobraževalnih ciljev in standardov, ki jih predpisuje veljavni učni načrt. Avtorica je sledila didaktičnim spoznanjem ter v prenovo vključila tudi razvijanje digitalnih kompetenc. Ohranila je tridelno zgradbo in didaktično strukturo, izvedla pa delno aktualizacijo besedil in delno reorganizacijo poglavij in njihovih delov, kot so jih narekovala izkušnje z večletno uspešno uporabo učbenika in tudi nekatere novosti na področju stroke.

 

Učbenik dopolnjuje tudi prenovljeni delovni zvezek, ki z raznovrstnimi vajami in nalogami nadgrajuje pridobljeno znanje. Naloge so ciljne in usmerjene, dopolnjujejo jih dejavnosti za samostojno, skupinsko, projektno in raziskovalno delo, navedene v posebnem razdelku. Naloge in vaje v delovnem zvezku sledijo tridelni strukturi učbenika. Vprašanja spremljajo jezikovni opomniki za priklic znanja. Delovnemu zvezku so dodane rešitve in tri razčlembe besedil, kot jih dobijo na zaključnem izpitu oz. poklicni maturi.

Poglavja v učbeniku so smiselno razdeljena na manjša podpoglavja. Vsako podpoglavje ima zelo jasno in razvidno strukturo, rubrike so tudi oblikovno ločene:

 • uvajalni motivacijski del oz. uvod: priklic znanja, povezovanje snovi z dijakovimi izkušnjami
 • razumljiva razlaga oz. teorija: jezik, prilagojen dijakom, tudi tistim, ki jim slovenščina ni materni jezik
 • ponazoritveni primeri: kratka in razumljiva besedila
 • delo z besedilom: spodbude k lastnemu razmišljanju in preverjanju razumevanja
 • zanimivosti, posebnosti: razdelek za širjenje razgledanosti
 • povzemalne miselne sheme: grafični prikazi, umeščeni na konec poglavja za »vizualno« utrjevanje
 • temeljni jezikovni pojmi: seznam z razlago ključnih pojmov v poglavju

Učbenik in delovni zvezek spremlja bogato slikovno gradivo, stripi Mateja Kocjana pa na humoren in zapomnljiv način poudarjajo oz. opozarjajo na težje jezikovne zagate. Z njimi bodo dijaki laže usvojili teoretično znanje.

 

Izpostavljamo še: 

 • jasno zastavljene jezikovne in funkcionalne cilje;
 • aktivne in raznolike oblike dela za razvijanje sporazumevalne zmožnosti dijakov poklicnih šol (uravnotežene vse sporazumevalne veščine, branje, poslušanje, govorjenje, pisanje);
 • primere besedil iz vsakdanjega okolja, zlasti s poklicnih šol;
 • rabo jezika v sodobnih oblikah sporazumevanja z elektronskim prenosnikom (npr. CV, elektronsko sporočilo oz. SMS, e-pismo, spletna besedila);
 • vključena nova strokovna spoznanja;
 • prilagojeno razvojni stopnji dijakov;
 • upoštevanje različnih jezikovnih okolij, iz katerih prihajajo dijaki.

GRADIVO BESEDE

besede_slika

BESEDE 1, učbenik
ISBN 9789610210641
Cena: 17,90 EUR

besede_slika

BESEDE 1, delovni zvezek
ISBN 9789610210658
Cena: 14,90 EUR

besede_slika

BESEDE 2, učbenik
ISBN 9789610210894
Cena: 18,90 EUR

besede_slika

BESEDE 2, delovni zvezek
ISBN 9789610210900
Cena: 14,90 EUR

besede_slika

BESEDE 3, učbenik
ISBN 9789610211211
Cena: 18,90 EUR

OGLEJTE SI VZORČNE STRANI

PRELISTAJTE KATALOG!

 

Avtorica Mateja Gomboc je profesorica, pisateljica, prevajalka in publicistka. Po srednji šoli v Novi Gorici je leta 1988 na Filozofski fakulteti diplomirala kot profesorica slovenskega in italijanskega jezika. Sprva je bila zaposlena kot samostojna prevajalka, od leta 1990 pa poučuje slovenščino na srednji šoli. Na Ministrstvu za šolstvo in šport je izpraševalka za slovenski jezik pri strokovnih izpitih. Je članica Društva slovenskih pisateljev. Je avtorica več učbenikov in delovnih zvezkov za slovenski jezik za srednje šole: učbeniški komplet Besede 1–5 za poklicno in poklicno-tehniško izobraževanje, Obvladam 1–2, Mala slovnica in Mala vadnica slovenskega jezika, Slovenski poslovni jezik, Slovenščina – po korakih do odličnega znanja. Večina jezikovnih priročnikov je izšla pri DZS. Piše piše leposlovna dela za otroke, mladino in odrasle, torej od slikanic do romanov. Za svoje kratke zgodbe je prejela več nagrad na literarnih natečajih, za roman Balada o drevesu pa stanovsko nagrado DSP desetnica. Roman je bil izbran tudi za projekt Rastem s knjigo. Poleg tega pa tudi prevaja iz italijanščine, zlasti leposlovna dela.

 

Prepričajte se, da Besede ostajajo najboljši pripomoček za pouk slovenščine v poklicnih šolah. Vabimo vas, da ga med šolskim letom predstavite dijakom ter preizkusite pri pouku. Pomembno je, da se z novostjo seznanite v miru, da prepoznate aktualnost, nova spoznanja in sveže ideje.

 

webinar
POSLUŠAJTE PODCAST
NAROČITE OGLEDNI IZVOD

kartaip__image

PROMOCIJSKA ŠOLA

Preizkusite celotno vsebino brezplačno! Oglejte si gradiva, prelistajte učbenikein preizkusite podporo, preden se odločite za uporabo.

REGISTRACIJA
kartaip__image

SPLETNI SEMINARJI

Oglejte si posnetke iz zbirke naših spletnih seminarjev.

SPLETNI SEMINARJI
kartaip__image

NOVOSTI 2022/23

Ne spreglejte novosti, ki jih pripravljamo za šolsko leto 2022/23.

NOVOSTI